Dealkoholizowane Wina
Nasza wyselekcjonowana oferta win bezalkoholowych, które smakują tak, jak powinny: bez utraty smaku – po prostu bez alkoholu!
Pyszne wina, które można pić bez obaw, aby świętować codzienne życie i wszystkie specjalne okazje, kiedy tylko chcesz.
Jak powstaje wino bezalkoholowe?
Wina bezalkoholowe powstają tak samo jak tradycyjne wina: są to zwykłe, w pełni sfermentowane wina zawierające alkohol. Jednak po zakończeniu procesu fermentacji alkohol jest z nich usuwany za pomocą różnych, wysoce specjalistycznych i precyzyjnych technik, z których najpopularniejsze to destylacja próżniowa i kolumna spinningowa.
Ta ostatnia metoda jest na przykład stosowana przez Cognato w połączeniu z wysokiej jakości (i posiadającymi certyfikat Fairtrade) winogronami z RPA. Najpierw wychwytuje ona składniki smakowe, a następnie usuwa alkohol i ponownie je miesza, aby zachować ich złożoność. Efekt końcowy? Wyrafinowany, wytrawny profil przypominający wino, który zachowuje swoją naturalną strukturę, kwasowość i ziemistość: pełen smaku, ale bezalkoholowy. Skål!